Joulupukki Kotiin

www.joulupukkikotiin.fi
Avaa joulupukkilista 2024 tästä

Näin teet joulupukkipalvelua tehokkaasti

Moni haluaa tienata joulun alla hieman ylimääräistä rahaa toimimalla joulupukkina. Joulupukkipalvelua tarjotaan usein ystäville tai sukulaisille, mutta jotkut tekevät sitä myös ammattimaisemmalla tasolla. Ei ihme, sillä joulupukkina toimimisesta voi saada päivässä jopa yli tuhat euroa. Jotta näihin lukemiin päästään, tarvitaan kuitenkin suunnitelma. Tämän artikkelin tarkoituksena on kertoa, miten joulupukkipalvelu kannattaa toteuttaa, jotta sen pystyy tekemään mahdollisimman tehokkaasti.

1. Rajaa toiminta-alueesi

joulupukin asiakaskartta

Toiminta-alueen rajaaminen on tärkeä osa joulupukkipalvelun tehokkuuden takaamiseksi. Nopeasti ajateltuna laaja toiminta-alue on hyvä, koska laajemmalla alueella on enemmän asiakkaita. Käytännössä laaja toiminta-alue joulupukille tarkoittaa vain pitempiä matka-aikoja asiakaskäyntien välillä. Rajaa siis toiminta-alueesi niin, että paikasta toiseen siirtymisessä kestää mahdollisimman vähän aikaa. Mielellään vain 5-10 minuuttia.

Jos veloitat joulupukkipalvelusta 70 euroa ja käynti asiakkaan luona kestää 15 minuuttia, tarkoittaa 20 minuutin siirtymisaika asiakkaiden välillä jo lähes sadan euron tulonmenetystä. Älä siis ota asiakkaita liian etäältä toisiaan.

Voi kuitenkin olla tilanteita, joissa matka illan ensimmäisen ja viimeisen asiakkaan välillä on pitkä, mutta sinulla on monta vierailua niiden välissä. Jos asiakas soittaa, ja pyytää vierailua hieman kauemmaksi, ei kannata suorilta käsin kieltäytyä, vaan ottaa asiakkaan yhteystiedot ylös, mikäli vaikka saat välimatkalle hankittua asiakkaita.

2. Näin toimit asiakkaan soittaessa

joulupukin muistivihko

Kun asiakas soittaa, sinun on hyvä olla valmiina. Tämä tarkoittaa, että pidät käsillä karttaa, johon voit merkitä asiakkaan sijainnin. Pidä myös jonkinlainen muistivihko lähettyvillä, johon voit kirjata asiakkaan osoitteen ja yhteystiedot sekä muut lisätiedot. Yhteystietoina kannattaa ottaa ainakin etu- ja sukunimi sekä puhelinnumero.

Selvitä ensin asiakkaan sijainti ja tarkista kartalta, ettei se ole liian kaukana muista asiakkaista tai toiminta-alueesi ulkopuolella. Jos näyttää siltä, että asiakkaan luokse on liian pitkä matka, ota asiakkaan yhteystiedot kuitenkin ylös ja sano, että otat yhteyttä, mikäli joulupukkipalvelun toteutus onnistuu.

Muista kysyä tarkat ajo-ohjeet, jotta vältyt turhalta etsimiseltä jouluaattona. Kysy esim. mihin voit jättää auton, minkä värinen talo on kyseessä ja muita tuntomerkkejä, jotta tiedät tarkalleen, missä talo sijaitsee. Älä tyydy pelkkään osoitteeseen äläkä luota navigaattoriin sokeasti.

3. Tee asiakas tyytyväiseksi

Asiakkaan soittaessa kannattaa kysellä myös yksityiskohtaisempia tietoja perheestä, johon olet joulupukkina menossa. Kysy esimerkiksi lasten nimet ja iät. Kirjoita ne ylös. Voit kysellä myös lasten harrastuksista ja muista mielenkiinnon kohteista. Voit sitten käyttää näitä tietoja jutellessasi perheen lapsille lahjoja jakaessasi. Perhe ja lapset yllättyvät varmasti positiivisesti, jos ohimennen sanot jotain henkilökohtaista lasten harrastuksiin liittyen.

4. Näin joulupukin vierailu tapahtuu

Kun saavut asiakkaan luokse, varmista, että jätät auton tai muun kulkuneuvon, jolla paikalle tulet, piiloon. Tällä vältyt lasten kyselyiltä siitä, miksi joulupukki tuli autolla, eikä reellä ;) Tarkista rekvisiittasi; varmista, että parta on paikallaan. Käy noutamassa lahjat etukäteen sovitusta paikasta.

Kun saavut perheen luokse, huutele eteisestä "onkos täällä kilttejä lapsia?". Kun istuudut alas olohuoneeseen, tai sinne, missä lahjat jaetaan, voit kysellä lapsilta kuulumisia: miten jouluaatto on mennyt? Ovatko lapset odottaneet joulua innolla?

Älä jää kuitenkaan jaarittelemaan liian pitkäksi aikaa, koska sinullahan on muitakin perheitä, joiden luokse sinun tulee ehtiä. Kun olet jakanut lahjat, lähde mahdollisimman nopeasti seuraavaa asiakasta kohti. Voit sanoa perheelle, että joulupukilla on vielä paljon lahjoja jaettavaksi muillekin lapsille, joten sinun tulee nyt jatkaa matkaa.

5. Huolehdi, että saat maksun

Asiakkaan kanssa kannattaa sopia heti puhelimessa, miten joulupukkipalvelun maksu tapahtuu. Maksu kannattaa ottaa etukäteismaksuna. Ehkä paras tapa tähän on pyytää asiakasta toimittamaan maksu kirjekuoressa heti joulupukin saapuessa. Et siis käy taloon peremmälle, ennen kuin maksu on kädessäsi. Tästä kannattaa sopia tarkasti asiakkaan kanssa. Asiakkaan luota lähtemisen yhteydessä ei kannata enää alkaa värkkäämään maksun saamisesta. Varmista siis, että saat maksun mahdollisimman nopeasti asiakkaan luokse tullessasi. Joissakin tapauksissa voit periä maksun jo ennen jouluaattoa, mutta tämä voi olla hankalaa.

6. Mistä saan asiakkaita?

Nettiin jätetty ilmoitus tuo nykypäivänä todella hyvin tuloksia. Suurin osa ihmisistä etsii joulupukkia netistä, joten ilmoituksen jättäminen joulupukkien ilmoitussivustolle, kuten Joulupukki Kotiin -palveluun on hyvä idea. Älä kuitenkaan tyydy vain yhteen palveluun, vaan jos haluat parhaan tuloksen, lisää ilmoituksesi useampaan eri palveluun, sekä ilmaisiin että maksullisiin. Näin takaat varman tuloksen. Ilmoituksen hinta ja ilmaisen ilmoituksen jättämiseen kuluva aika ovat kuitenkin niin pieniä verrattuna joulupukkipalvelusta saamiisi tuloihin